Димитрина Събева вярва, че случаят е свързан с работата ѝ

Неизвестни нападнаха и пребиха съпруга на председателката на младежката структура на ДПС в Сунгурларе - Димитрина Събева. Тя обяви, че нападението е свързано с работата ѝ, а централният предизборен щаб на Движението излезе с декларация.

Снощи около 23:00 часа трима нападатели  се озовават на уличката, където се намира семейната къща на председателката на ДПС-младежи в Сунгурларе.

Търговци на тикви пребиха до смърт крадец

„Извикали са и той излязъл да отвори външната врата. В момента, в който отваря, го удрят. След това влизат в двора, вторият нападател го рита в краката. Той пада и започва да го удрят в лицето”, разказва Димитрина Събева, председател на младежката огранизация на ДПС-Сунгурларе.

Освен нападението над младия мъж, тримата неизвестни посегнали и на семейния автомобил. Нарязани са две от гумите му.

Мъжът на Събева не е разпознал нападателите си, но тя смята, че то е заради участието ѝ в предизборната кампания

„Отправили са му заплахи: „Кажи на жена си да се спре, да се занимава с  политически действия. Много на сериозно се е  взела, иначе ще има последствия за всички””, разказва Събева.

Пребиха жестоко служител на „Левски”

Централният предизборен щаб на ДПС излезе с декларация, с която осъжда нападението. В нея се казва още:

„Призоваваме органите на МВР незабавно да издирят и заловят извършителите на това грозно хулиганско деяние с етнически характер. Едновременно с това ние заявяваме, че това престъпление е пряк резултат от насаждания от националистите език на омразата и етническото противопоставяне в обществото. Основната отговорност за това носи управляващата партия ГЕРБ!". 

 От ГЕРБ осъдиха нападението и се разграничиха категорично. 

„Ние от ПП ГЕРБ и на местно ниво, и на национално ниво осъждаме този акт на насилие и искаме да се открият виновниците. Ние смятаме, че по този начин не се води кампания”, заяви Галя Желязкова, народен представител от ГЕРБ.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.