БСП поиска изслушване на здравния министър

Скандал в парламента заради педиатричната болница в София. След спрения прием на деца в интензивното заради липса на анестезиолози, левицата поиска изслушването на здравния министър Кирил Ананиев.

Градусът на напрежението се повиши рязко, след като предложението на БСП беше отхвърлено. Социалистите обвиниха управляващите, че укриват здравния министър. А малко по-късно Кирил Ананиев отиде в НС заради парламентарния контрол.

Педиатрията в София спира приема на спешни случаи

„Не ви ли е срам? Детска болница закрива в съвременна България и вие безучастно гледате”, обърна се към депутатите Георги Свиленски от БСП.

„Заради положението, в което се намира това отделение, аз с моя заповед, съм назначил проверка, за да се види цялостният капацитет на отделението. Не знам дали знаете, но това, за което се говори, представлява 4 легла и трима лекари. Надали една държава като нас не може да се справи с тази тежка ситуация”, каза Кирил Ананиев.

Освен това левицата внесе в деловодството на НС законодателни промени в НПК с които иска да завиши контрола над съдебните актове на прокуратурата. От своя страна управляващите отговориха, че такава законова рамка съществува и в момента.   

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.