Тя е намерена от криминалисти

Криминалисти намериха портмонето на зверски убитата Андреа в кладенеца в двора на бабата и дядото на задържания Аксел. След убийството извършителят го е откраднал. С парите момчето си купил дънки и тонколона.  В портфейла е открита личната карта на момичето.

Обвинения за причиняване на смърт по особено мъчителен начин и с особена жестокост. За това ще отговаря арестуваното 17-годишно момче.

„Това са подбуди, които по-скоро са присъщи на животни, а не на хората”, каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

12 години затвор грозят задържания за убийството на Андреа в Галиче

Наказанието обаче може да е максимум 12 години заради възрастта на задържания. А иначе момчето направило пълни самопризнания. Влязъл през прозорец на приземен етаж в дома на 18-годишната Андреа. Пребил я с метален кол, душил я, гаврил се и после я убил.

„За последната година и половина това е трети случай на изключително брутално зверство от лица с един и същи профил - на  социопат. Това е човек, който е необразован и който е под 18 години”, каза главният прокурор Иван Гешев.

Задържаният има две по-ранни присъди – за хулиганство и за лека телесна повреда. А близките на Андреа се притесняват, че тежкото престъпление може да се размине с леко наказание.

Откриха момиче с прерязано гърло (СНИМКИ)

„Да влезе в затвора за 10 години, след 5 години ще ми го пуснат. И пак ще си върши същите неща”, каза лелята на убитото момиче.

Междувременно МВР, прокуратурата и местната власт започват съвместна работа с цел лицата, които тормозят жителите на малки населени места и имат множество висящи дела, да бъдат под надзор.