Виртуалните прегледи стават по имейл или в социалните мрежи

Жителите на Банско вече могат да се възползват от безплатни онлайн медицински консултации. Виртуалните прегледи стават по имейл или в социалните мрежи. Идеята е на хирурга д-р Румен Пандев, който е родом от блокирания град.

ПОРЕДЕН ДЕН ПОД КАРАНТИНА: Ситуацията в Банско се успокои

Вече второ денонощие лекарят не спира да консултира пациенти от дома си в София - онлайн и по телефона. Преди дни хирургът решава да „отвори“ виртуална клиника за хората от курорта. Самият той също е под домашна карантина, тъй като е бил в Банско. 

„Ако местните имат необходимост от медицинска помощ, то нека ми пишат имейл или в социалната мрежа, разказа Пандев.

Към инициативата му се присъединяват и други доктори. Румен Пандев създава Facebook група, която бързо набира популярност. Само за два дни консултираните пациенти са десетки. 

Разширяват периметъра на блокадата в Банско

„Те не са спешни случаи и са изпратили изследвания, заедно с въпроси. Имаше случай на 11-годишно дете, което имаше някакъв проблем. То е в Банско, но казусът не е в моята специалност. Аз не съм педиатър и затова ангажирахме други специалисти, които да помогнат“, разказа Пандев.

Лекарят е категоричен, че хората трябва да останат по домовете си. Това ще направи и той, като ще продължи да консултира пациенти.

Репортер: Екатерина Николова

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП