Какво смята бившият финансов министър за мерките, които правителството предприе, гледайте тази вечер след централната емисия новини

След коронавируса най-обсъжданата тема е настъпващата икономическа криза. За професионално мнение по въпроса водещата на „Карай направо“ – Диана Найденова се срещна с бившия финансов министър Милен Велчев. 

„Карай направо“ с бившия финансов министър Милен Велчев

"Със смесени чувства съм относно мерките. От една страна - хубаво е, че са замислени такива мерки. От друга страна - смятам, че са недостатъчни като размери и не съм сигурен, че всички са правилно насочени. За нашите мерки, обявени на този етап, вярвам, че ще бъдат обявени и други, според мен трябва да заделим 12 млрд. лева", заяви той.

Караниколов: Състоянието на българската икономика ще става все по-лошо

"Нашите възможности не се изчерпват с натрупан резерв. Имаме възможност да вземем нов дълг и тя съществува благодарение на разумната политика на правителствата досега. Моята препоръка би била да се възползваме сега от ниските лихви. Колкото по-скоро, толкова по-добре. Предполагам, че министърът на финансите е проучил възможностите. Смята, че условията днес, вероятно ще са по-добри, отколкото след два месеца" ,смята Велчев.

Целия разговор на Дияна Найденова с Милен Велчев гледайте в „Карай направо“ тази събота, 28 март, веднага след централната емисия новини.