Зинаида Корнева, която също е ветеран от Втората световна война, е създала уебсайт

Вдъхновена от "капитан Том", който ходеше с проходилка в градината си, за да събере средства за благотворителност, рускиня, която е ветеран от Втората световна война, лансира кампания с цел да се подпомогнат финансово семействата на починали заради COVID-19 лекари и медицински сестри, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БГНЕС.

99-годишен британец направи 100 обиколки на двора си, за да събере пари за медиците (ВИДЕО)

ЗА 100-НИЯ СИ РОЖДЕН ДЕН: Капитан Том Мур получи 125 хиляди поздравителни картички (ВИДЕО+СНИМКИ)

97-годишната Зинаида Корнева не ходи в градината си, както правеше Том Мур дни преди да отпразнува 100-годишния си юбилей през април. Тя е създала уебсайт с видеа, които описват изпитанията й като войник от Червената армия в района на Сталинград. В едно от видеата тя споделя, че за нея Мур, който е служил в британската армия през Втората световна война, е източник на вдъхновение.

Ветеран от Втората световна война оглави музикална класация (ВИДЕО)

"Здравей, Том. Научих за теб. Ти си силен по дух човек и истински войник. Победихме заедно фашизма през 1945 г. Сега заедно се борим срещу новия коронавирус.", казва Зинаида.

Кампанията на Том Мур, който стана известен като "капитан Том", го превърна в световна сензация и събра над 30 милиона британски лири за благотворителност, свързана с Националната здравна служба на Великобритания. Той получи и специален подарък от Корнева - чифт плетени чорапи.

Кралицата с жест към ветеран, събрал милиони за британските медици (ВИДЕО+СНИМКИ)

 

"Нека ти топлят, с любов от Русия", каза тя. Кампанията й е събрала 26 000 долара за 5 дни. Корнева се надява, че след приключването й събраните средства ще възлизат на 40 000 долара. 

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.