На четирима задържани е повдигнато обвинение

4-ма души са в ареста по обвинение в производство и разпространение на дрога. Акцията на спецпрокуратурата е била в района на Сливен, а задържаните са снабдявали ученици със синтетични наркотици. Групата е действала  от 2018 година.

Шестима задържани при спецакция във "Факултета" (СНИМКИ)

Претърсени са 8 адреса. На място са открити голямо количество кристали за производство на синтетична дрога, уточняват от спецобвинението. Групата е разполагала с лаборатория, в която е произвеждала наркотиците.

Иззети са и уреди за домашно производство на амфетамини; везни и полиетиленови пликчета с размери 4х4 см за разфасоване на дрогата за продажба, таблети, телефони и СИМ карти, с които участниците са поддържали контакт помежду си и с клиенти.

Хванаха мъж с над 80 кг марихуана на "Кулата" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Употребата на наркотици води до психоза и различни нервни разстройства, напомнят експерти.  Какво количество наркотици е стигнало до учениците и каква е била печалбата на бандата, тепърва ще се изяснява.

С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата обвинени са задържани за срок до 72 часа. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Редактор: