Мъжът е пострадал след скандал в нощния влак София - Бургас

Продължава разследването на нападението в нощния влак София - Бургас. Все още не е официално обявено каква е причината за скандала, при който един от пътниците нападна и рани с нож друг. Това се случи в неделя в района на Ихтиман. Смята се, че мъжете са се спречкали, след като единият от тях е събул обувките си, научи NOVA.

Мъж намушка друг в бързия влак София-Бургас (ВИДЕО)

Нападателят е на 60 години, а пострадалият - на 33. Той беше приет в Окръжна болница в тежко състояние. Знае се, че има криминално минало. 

 

 

"Превозната бригада е извършила проверка на всички пътници при тръгване от София. Инцидентът става в четвъртия вагон. Малко след гара Ихтиман бригадата е получила сигнал от пътник за спречкване", обясни Пламен Митев - зам.-директор в "Пътнически превози" към БДЖ.

Той потвърди, че и двамата пътници са били с билети. Не са се познавали. Във влака не е имало полиция.

 

 

"Причината за това е, че органите на реда са ангажирани с друга дейност. В нощния влак по принцип има полиция, обикновено в критичните влакове. В този влак инцидентно не е имало", поясни Тодор Тодоров.

От Окръжна болница уточниха за NOVA, че раненият мъж вече е в стабилно състояние, адекватен и диша самостоятелно.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.