Едва 3-годишен Калеб Андерсън е приет в МЕНСА

Калеб Андерсън не е дете като всички останали. Докато повечето деца на неговата възраст са в VII клас, Калеб започва втората си година в колежа, пише американското списание „Пийпъл”, цитирано от БГНЕС.

12-годишният студент е записан в Техническия колеж Чатахучи, където след две години трябва да получи бакалавърска степен по аерокосмическо инженерство.

„Всъщност не съм умен", заявява Калеб. „Просто възприемам информацията бързо. Така че ако уча по-бързо, напредвам по-бързо.”

Калеб не смята да се задоволи само с тази диплома. Той е насочил поглед към Технологичния институт в Джорджия или Масачузетския технологичен институт, като се надява това да му помогне да започне работа при основателя на „Tesla” и „SpaceX” Илон Мъск.

Калеб споделя, че още откакто е бил на 1 година, винаги е искал да отиде в космоса. „Смятах, че космическото инженерство ще бъде най-добрият път”, разказва младият учен.

На 9 месеца Калеб научава езика на жестовете и продължава да се усъвършенства. Няколко месеца по-късно се научава да чете, а около втория си рожден ден започва да решава и математически задачи, съобщи CBS News. Тогава родителите му решават да го изпратят на училище.

Калеб разказва, че си спомня това време - всички негови съученици били доста по-високи от него. „Едва ходех”, споделя момчето.

Едва 3-годишен е приет в МЕНСА – дружество за хора с висок коефициент на интелигентност. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.