Кои са алтернативните варианти и дестинации за българските студенти?

Отлив на желаещи кандидат-студенти да следват висше образование във Великобритания след брекзит. Тази тенденция отчитат от консултантските агенции за образование в чужбина. Кои са алтернативните варианти и дестинации за българските студенти, както и кои са новите и предпочитани специалности на бъдещето от младите, за предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS провери Гергана Найденова.

Маркетинг мениджърът Радина Михайлова сподели, че се очаква с 30-40 % покачване на таксите. А сред студентите има силна насоченост към медицината, екологията и към нутриционистиката.

Таня Тодорова, специалист по висше образование, пък сподели, че ще се предлагат стипендии, защото няма да има студентско финансиране. А студентите, освен ако нямат статус на уседналост или разрешение за временно пребиваване, ще трябва да се сдобият със студентски визи. Някои университети пък замразяват таксите си.

СЛЕД BREXIT: Какво ще се промени за българите на Острова (ВИДЕО)

По нейните думи сумите на стипендиите са спрямо университета, няма нищо конкретизирано.

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.