"Колебанията на ръководството дадоха повод за спекулации", допълни членът на ИК за издигане на двойката Радев - Йотова

"Румен Радев притежава силни качества като дисциплина, воля, характер, държи на думата си, лидер е". Това заяви в "Твоят ден" по NOVA NEWS Весела Лечева от БСП и от Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат на "Дондуков" 2. Именно посочените качества на държавния глава били сред причините Лечева да стане част от комитета, който подкрепи номинацията.

Румен Радев откри предизборната си кампания (ВИДЕО)

Според нея членовете на Инициативния комитет виждат в кандидатпрезидентската двойка лидери на обществото, които имат възможности и желание за промяна и защита на каузи.

Лечева подчерта, че е търсена широка подкрепа, не само такава от БСП, а напрежение между Румен Радев и лидера на социалистите Корнелия Нинова в момента няма.

"Структурите на БСП издигнаха Румен Радев като кандидат още в началото на годината. Колебанията на ръководството дадоха повод за спекулации за скрита война между президента и БСП", заяви още Весела Лечева.

Тя се надява тази грешка да е останала назад и да не окаже влияние върху кампанията.

Целия разговор вижте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ 2 в 1 ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.