Светът, който познаваме, ще наложи волята си на онези, които биха желали да го променят, смята Светослав Терзиев

"Няма да настъпят трусове в правителството. Странно ми беше поведението на Янев, защо му беше толкоз трудно да нарича нещата с истинските им имена. Гледаме войната почти постоянно на живо. Светът, който познаваме, ще наложи волята си на онези, които биха желали да го променят. Русия е в пълна изолация. Само Сирия, Мианмар и тук-там други гласове я подкрепям, защото разчитат на руското оръжие". Това заяви Светослав Терзиев, коментатор от в-к "Сега" в извънредното студио на NOVA "Ударът срещу Украйна".

От своя страна Алексей Лазаров, главен редактор на в-к "Капитал", смята, че видимо е имало разминаване в тоновете на позициите на Петков и Янев. "В учебниците, по които той е учил, има много стриктни определения на военната терминология. Янев имаше идеята, че България трябва много да внимава с позицията си. Разликата с премиера дойде от това, че министъра на отбраната се увлече в отказа си да каже "война". Трябва да изградим нов свят, който за известно време ще е по-опасен от познатия ни", споделя той. 

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Цветина Петкова