Тя закри дефилето си от Седмицата на модата в Париж с "Дайте шанс на мира" на Джон Ленън

По време на Седмицата на модата в Париж своето ревю представи дизайнерката Стела Маккартни. В знак на съпричастност с войната в Украйна тя закри дефилето си с баладата на Джон Ленън "Дайте шанс на мира".

Манекените представиха моделите на дизайнерката в стъклените коридори на върха на Центъра Помпиду, дефилирайки с елегантни рокли в бохемски стил с джобове и ръкави тип балон на фона на невероятната гледка към Париж.

Стела направи символична препратка към баща си Пол Макартни, който свиреше заедно с Джон Ленън в „Бийтълс“, групата, която винаги е отправяла силни послания за мир.

„Вярвам твърдо в мира и любовта и исках да използвам песента на Джон, който беше най-добрият приятел на баща ми. Тази песен означава много за мен, тя е много лична и отразява мислите на целия свят, надявам се, точно сега“, заяви Стела.

Колекцията на Стела Маккартни за есенно зимния сезон на 2022 г. отдаде почит на американския художник Франк Стела, чиито щампи се открояват върху костюмите и роклите. Кройките са свободни, с линейните структури от V образни елементи. 

Макартни от години създава устойчива мода – палтата и ботушите са от изкуствена кожа  или кадифе. В линията си дизайнерката включва чанти и маратонки изработени от рециклирани и био материали.  

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.