Разказва българка, живееща в Бруклин

Полицията в Ню Йорк продължава мащабното издирване на въоръжения мъж, който откри огън във вагон на метрото и рани най-малко 20 души в понеделник. Властите смятат, че нападателят е действал сам и веднага е избягал от местопрестъплението.

Стрелецът е идентифициран като 62-годишния Франк Джеймс. На този етап инцидентът не се разследва като терористичен акт. 

Атаката се разигра във влак на метрото по линия Ен за Манхатън, на станция в бруклинския квартал Сънсет Парк. Нает във Филаделфия микробус, за който се смята, че е свързан със стрелеца, е бил открит по-късно в Бруклин.

„Наистина сме щастливи, че не се случи нещо много по-лошо. Както съобщихме по-рано, мъж, който пътуваше по линия N за Манхатън, отворил две кутии, които изпуснали дим във вагона на метрото. След това той започнал да стреля по пътниците, докато влакът спирал на гара в квартал „Сънсет парк”. 10 души са ранени от стрелбата, а други 13 са пострадали, докато се опитвали да излязат от станцията или са вдишали дим”, обясни шефът на полицията в Ню Йорк Ишант Сюъл.

Няма информация за загинали. Тежко ранени обаче са петима души, които са настанени в болница в критично състояние. Това каза в ефира на „Здравей, България” сънародничката ни, която живее в Бруклин - Люба Дочева.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Десетима от ранените са простреляни от извършителя. Останалите са пострадали при създалата се суматоха.

Стрелба в метрото в Ню Йорк, има ранени (ВИДЕО+СНИМКИ)

„По последна информация има заподозрян. Той се казва Франк Джеймс и е на 62 години”, разказва сънародничката ни.

Информацията е, че мъжът се е намирал във влак на метрото, когато хвърлил димка, сложил противогаз и започнал да стреля на посоки.

 

 

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.