Те са откарани за лечение в Казанлък

Две жени пострадаха при трудова злополука в завод “Арсенал”. Инцидентът е станал около 11:20ч. в единият от цеховете в гр. Мъглиж. Запалил се е капсулвъзпламенител. 

 

 

Вследствие на взрива 49-годишна служителка е с два счупени пръста и коремна рана. Тя е оперирана в болница в Казанлък, но остава с опасност за живота, съобщиха от районната прокуратура. Друга жена - на 53г., е с разкъсно-контузна рана и изгаряния, но е освободена за домашно лечение. Двете жени са с дългогодишен стаж в предприятието

“В цех 130, където е станал инцидентът, се е извършвало пресоване на капсул детонатори. При изваждане на капсул детонаторите от пресата на самата работна маса се е получило кратко възпламеняване и детонация. 49-годишната жена е в непосредствена близост до взрива. Така тя получава травмите си”, обясни районният прокурор Таня Димитрова.

 

 

“В този цех специално се извършва производството на изделието капсул детонатор, което е съставено от различни видове смеси на взривни вещества”, допълни още прокурорът.

Започнало е разследване по случая, разпитват се свидетели. Срокът за разследване е двумесечен.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.