Посланието тази година е за край на войната в Украйна

Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков връчи Годишните награди за стил и успех „БГ Модна икона 2022”. Посланието на събитието този път е да спре безумната война, за да се възцарят мирът, любовта и красотата.

„Всяка година конкурсът отправя послание. Апелът е към политиците - да спрат войната, за да се възцари мир, любов и красота. Има няколко нови неща в събитието тази година, сред които силното участие на студенти”, обясни проф. Стойков.

В категорията „Изкуство“ беше отличена актрисата Мария Бакалова. Тя изпрати специално видеопослание до проф. Стойков и Академията за мода, в което искрено и емоционално благодари за високото признание и сподели, че посвещава наградата си на жените с най-голяма заслуга за стила й – майка й и нейната личната стилистка Джесика Пастър.

В категория "Музика" беше отличена Михаела Филева.

„Изразното средство, с което общуваме с хората, които се вълнуват от музиката, е именно тя - музиката. На второ място е модата. Така че за мен и екипа ми това е голямо признание”, сподели певицата.

Отново в категория "Музика", но сред господата, най-стилен е певецът Миро.

„Сцената изисква блясък, хубава кройка и най-доброто. То обикновено се открива в най-добрите брандове. Модата е работното ми облекло. Да си модна икона добрият външен вид не е достатъчен, трябва да е пример за обществото заради начина, по който стои в него. Затова харесвам и Армани, неговите дрехи са като архитектура на тялото”, казва той.

За първи път бе връчена награда и в категорията „Лайфстайл“. Статуетката отиде при бизнесдамата Елена Караколева.

„Тази награда е високо отличие и признание за мен. Притеснявам се, че летвата е вдигната високо и трябва да отговоря на очакванията. Обещавам да ги оправдая. С визията си даваме пример на околните и трябва да сме пример с облеклото си. Винаги се съобразявам с мястото, но обичам класическия стил с лека нотка на елегантност и закачка с модата”, коментира тя.

Още от церемонията, очаквайте в неделя в предаването „Другото лице”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.