От тях стана ясно, че ДПС и „Възраждане" ще подкрепят вота на недоверие

ГЕРБ внесоха официално в парламента вот на недоверие към правителството заради „провал във финансовата и икономическата политика". От най-голямата опозиционна партия започнаха веднага консултации, от които стана ясно, че ДПС и „Възраждане" ще подкрепят вота на недоверие.

Цончо Ганев: "Възраждане" ще подкрепи вота на недоверие

Малко по-късно предстоят и разговори с ИТН. От партията на Слави Трифонов вече обявиха пред медиите, че смятат, че това правителство трябва да си ходи. Независимите депутати казват, че ще гласуват по съвест. От ДБ и БСП застават зад правителството, поне според предварителните заявки. От „Продължаваме Промяната” са оптимисти, че ще успеят да съберат нужния им брой дапутати за парламентарно мнозинство и вотът няма да мине.

ГЕРБ внесоха вот на недоверие срещу кабинета „Петков"

„Поканили сме всички парламентарни групи, включително и тези във формата на тройната коалиция. До този момент имаме разговори с „Възраждане” и ДПС”, заяви Десислава Атанасова.

„Да, ще подкрепим вота на недоверие с идеята, че продължаваме промяната на започналата промяна, която е необходима промяна за страната”, каза Мустафа Карадайъ.

Карадайъ: Ще подкрепим вота на недоверие на ГЕРБ

„Тези, които в момента са на власт, управляват еднолично, използват внушения, предлагат постове и пари, трябва да си ходят по най-бързия начин”, посочи Станислав Балабанов.

„Призоваваме народните представители от ИТН, които са независими от политическото си ръководство, тъй като ни беше казано, че там има голямо плашене в последните няколко дни и плашат всички хора всъщност, да не се отделят. Опитват се да ги притискат”, коментира Настимир Ананиев.

Ананиев: Вярвам, че ще намерим 7 депутати, които да подкрепят тази коалиция

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.