Работи се по всички версии, увериха от Окръжна прокуратура - Перник

Полицията задържа лице във връзка с убийството в "Делта Хил". Това научи NOVA. Продължават процесуално-следствените действия на органите на реда.

Адвокатът на убития швейцарски бизнесмен: Случаят е много заплетен (ОБЗОР)

Наблюдаващият прокурор Аделина Алексиева, заедно с говорителя на Окръжна прокуратура - Перник Албена Стоилова и ст. комисар Павел Млеканов, който е директор на ОД МВР-Перник, дадоха разяснения по случая. И тримата потвърдиха, че се работи по всички версии, като нито една не е отхвърлена към момента. Били назначени и множество експертизи, които да установят причина за настъпване на смъртта, както и евентуално лице, което е съпричастно с престъплението.

Швейцарски бизнесмен е намерен мъртъв в дома си край пернишко село

По думите на Албена Стоилова към момента са разпитани 5-6 лица в качеството им на свидетели. Тя отрече обаче да има задържан за убийството в „Делта Хил”. Нямало и доказателства за първоначалната версия, че трупът на швейцарския бизнесмен е местено и преобличано след настъпването на смъртта. Тялото е намерено на пода в гаража, а не в автомобил, потвърди още говорителят на ОП - Перник.

Назначени са ДНК и съдебно-медицинска експертизи.

Сигнал за инцидента е подаден на 11 август около 20 часа и 30 минути. Според разследването жертвата Удо Ланге е бил на работа и се е прибрал. Съпругата му не е чула или видяла нищо подозрително, казаха още от прокуратурата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.