Отношенията между двамата били влошени от няколко месеца

Домашно насилие и побой пред колеги предхождат трагедията в Стара Загора с военен и съпругата му. Това става ясно от съобщение на Военно-окръжната прокуратура в Пловдив. Телата на двамата бяха открити във вторник в семейното им жилище. По случая е образувано досъдебно производство, което да установи дали военнослужещият С.П. умишлено е умъртвил съпругата си В.П.

Двойката имала сключен граждански брак от 2010 г. През последните месеци отношенията им се влошили, което довело до чести вербални спорове и физическа саморазправа между двамата, сочат данните от разследването.

Намериха телата на военен и приятелката му в Стара Загора (ВИДЕО+СНИМКИ)

На 13 август мъжът посетил работното място на съпругата си и предизвикал скандал, придружен с нанесен побой. Тъй като В.П. не се явила на работа на 15 август, нейна колежка се опитала да й се обади, но не се свързала. Затова се обадила на майката на В.П.

Подаден е сигнал в ОД на МВР - Стара Загора за издирване на В.П. На 16 август полицейски служители отишли до семейното жилище на С.П. и В.П., звънели, но никой не отварял. След като отворили входната врата, полицаите видели труп на мъж в коридора на апартамента. Веднага са информирани Военно-окръжната прокуратура в Пловдив и РС "Военна полиция" - Пловдив.

Мястото е запазено до пристигане на военен следовател, който е извършил оглед. Намерени са труповете на двамата съпрузи с видими огнестрелни рани в областта на главата. Установено е и огнестрелно оръжие, законно притежавано от С.П., с което се предполага, че е причинена смъртта и на двамата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.