Има повдигнати две обвинения - за убийство и за участие в организирана престъпна група с цел разпространение на наркотици

Германия върна у нас Иво Масларов - обвинения като поръчител на убийството на бизнесдамата Станка Марангозова. Той беше издирван с червена бюлетина от Интерпол.

На 10 октомври 2019 година Марангозова беше застреляна в главата от моторист, който преминава край паркирания ѝ автомобил. До трупа ѝ имаше бяла роза.

Служител на НСО и други трима на съд за убийството на Станка Марангозова

Разследващите задържаха като организатор на покушението офицера от Националната служба за охрана Борис Иванов, а като извършител на убийството - Петър Костов.

Прокуратурата посочи Иво Масларов като поръчител. Предполага се, че мотививите за мократа поръчка са неуредени финансови отношения между поръчителя и жертвата. 

Според Военно-окръжната прокуратура в София са били издадени европейски заповеди за разследване и арест. Целият инструментариум е бил приложен, за да се установи неговото местоположение, задържането му и предаването на българските власти. Вчера Масларов е бил транспортиран със самолетен полет до България и в момента е в ареста НСЛС. Днес му е било предявено повдигнатото обвинение и е бил разпитан. Предстои внасяне на искане за постоянен арест. В момента е задържан за до 72 часа. Укриването му е продължило повече от година. Бил е задържан в метрото в Берлин при рутинна проверка.

От прокуратурата уточниха още, че Борис Иванов също е привлечен към назакателна отговорност. Делото е в етап на досъдебно производство. Има повдигнати две обвинения - за убийство и за участие в организирана престъпна група с цел разпространение на наркотици.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.