Тя твърди, че никога не се е съгласявала нейният глас да бъде използван в негови песни

Латино певецът Bad Bunny е съден за 40 млн. долара от страна на бившата си приятелка Карлис Де Ла Круз Ернандес, която твърди, че той е използвал запис на нейния глас, произнасящ станалата известна фраза "Bad Bunny Baby", в две от песните си без нейно съгласие.

Рапърът Bad Bunny с две восъчни фигури в музея на Мадам Тюсо

В иска, подаден от Карлиз Де Ла Круз Ернандес в Пуерто Рико, се твърди, че тя никога не се е съгласявала нейният глас да бъде използван в песните, изпълненията на живо, радиото, телевизията или в друга медийна форма на Bad Bunny. Тя твърди, че използването на записа от негова страна представлява нарушение на моралните права съгласно американския закон за авторското право, според който за вземане на проби от каквото и да е количество от звукозапис се изисква лиценз, и подобен закон в Пуерто Рико. Тя също така твърди, че е нарушен Законът за собствения образ, или правото на самопредставяне, заявявайки, че неразрешеното използване на записа използва нейния глас и идентичност с търговска цел.

Съдят Марая Кери заради най-големия ѝ хит

Гласът на Де Ла Круз Ернандес отново звучи в песента "Dos Mil 16″ от хитовия албум на Bad Bunny от 2022 г. "Un Verano Sin Ti", също без нейното разрешение, както се посочва в жалбата. Тя твърди, че представители на Bad Bunny са ѝ изпратили договор на 5 май 2022 г., ден преди официалното издаване на записа, в който ѝ предлагат 20 000 долара за използването на гласа ѝ. На следващия ден, преди да се постигне каквото и да било споразумение, албумът излиза с "Dos Mil 16" в траклиста, твърди тя.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС