"Възможно е правителство между ГЕРБ, ДПС и БСП", смята Слави Василев

„Вероятно в главите на „Продължаваме промяната” изходът от поредните избори е да гласуваме докато те спечелят над 120 места в парламента, втора – докато изпаднат от парламента. При ГЕРБ гласуването не се отразява в такива амплитуди, „Възраждане” се възкачва, БСП в някакъв смисъл се зациментира в твърдото ядро и там няма да има кой знае какви луфтове. Ще си говорим кой влиза и кой излиза, на кое място ще е някой. Това, което ни показаха първата и втората политическа сила е, че в никакъв случай не може да разчитаме да се преодолее тази жилка на Андрешко, която битува независимо в какви географски ширини си се възпитал, какви дипломи имаш и за колко мъдър се мислиш”. Така обясни политическата обстановка в страната политологът доц. Татяна Буруджиева в предаването „Челюсти” по NOVA NEWS.

Политологът Слави Василев сподели това мнение. Според него, ако има шанс за съставяне на правителство, то не е между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, а по-скоро между ГЕРБ, ДПС и БСП. „Това ще върне Борисов на бял кон, ще закрепи Нинова, която има нужда да е във властта. ДПС така или иначе винаги са в играта. … Не знаете дали ГЕРБ ще загубят местните избори, защото там зависимостите са създадени”, каза Василев.

Целия разговор гледайте във видеото. 
 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.