Копието тежи 300 килограма

Само дни преди коронацията на крал Чарлз Трети в центъра на Лондон инсталираха огромна реплика на короната на Свети Едуард. Копието тежи 300 килограма и се издига на почти 5 метра височина. Стъклени парчета и различни цветни окраски пък успяха да обрисуват символа на властта на монархията. На огромната корона се виждаха имитации на лилавото кадифе, солидната златна рамка и всички 444 скъпоценни камъка. Стотици местни жители и посетители на Лондон се събраха пред ефектната инсталация в опит да си направят перфектната снимка.

„Поставихме инсталацията, за да дадем възможност на хората да отпразнуват коронацията на крал Чарлз Трети. И да се почувстват възможно най-близо до случващото се, защото повечето хора няма да могат да наблюдават коронацията от такова малко разстояние. Още от момента, в който поставихме репликата на короната, стотици хора започнаха да се събират и да се снимат пред нея”, КАЗА директорът на галерията в Лондон Кей Бъкстон.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.