Не се усеща драстично увеличение на цените

Ще получим ли шезлонг, ако си поръчаме кафе в Гърция? Това се питат вероятно много хора, които планират почивка в южната ни съседка. Истината е, че това зависи от това къде точно почиваме.

И тази година Гърция предлага още от това, което много се харесва на българите – а именно шезлонгът и чадърът получаваме само срещу едно кафе, което поръчваме на бара. Общо взето слухът, който тръгна за това, че тази практика в южната ни съседка пропада, не е точно истина и се случва така, че наистина все още в Северна Гърция, поне когато поръчаме кафе, фреш или бира на бара, то автоматично получаваме шезлонг и чадър.

В Аспровалта вече се радват на добър ранен сезон. Заетостта на шезлонги и чадъри е 100-процентова, а за тях допълнително никой нищо не плаща. „Всеки чадър върви с два шезлонга и единственото, което трябва да направите, за да ги получите, е да си поръчате някаква напитка. Само това – без други екстра плащания. Тук, в този район, Аспровалта, Врасна и Ставрос работим така. Без допълнителни такси”, споделя Леонидис, който е управител на Бийч бар.

„Определено са търговци гърците. Знаят как да си изкарат. С персонала сме приятели вече”, споделя впечатленията си Румяна, която е на почивка в Гърция.

От злоупотреби с шезлонга гърците не се притесняват, макар понякога да стават свидетели на упорито многочасово и целодневно изпиване на само едно кафе. 

На плажа срещаме и гръцкия журналист Йорданис. Той също ни разказва, че курортите в Северна Гърция без колебание и този сезон продължават практиката „шезлонг срещу кафе”. „Тук туристите си взимат кафе и чадърът с шезлонга е в същата цена. Разбира се, в по-скъпите места като Миконос и останалите острови, истината е, че там цените са доста по-високи, но тук всичко е по-поносимо”, казва той.

Цените на плажа в Гърция са на миналогодишните нива, без да се усеща някакво драстично увеличение.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.