"Не вярвам, че когато се смени едно управление, трябва да се смени цялата администрация", обясни той

Няма да допуснем София да стане заложник на националната политика. Водим преговори с ПП и ДБ за съвместно явяване на местните избори. На този етап не променяме посоката, но ако се постави условие, ние ще излезем от каквато и да е колаборация с ПП и ДБ. Докато няма коалиционно подписано споразумение, не мога да кажа нищо конкретно. Това заяви независимият общински съветник Борис Бонев в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

По думите му преговорите за съвместно явяване на местните избори са доста напреднали, но до подписване на коалиционно споразумение, споменаването на което и да било име за кмет на София е спекулация. „Аз съм със сигурност един от кандидатите за кмет на София. Много по-важно за нас е какво бихме могли да свършим в София, какви биха били решенията на проблемите и как бихме ги осъществили, отколкото кой ще бъде председател на Общинския съвет, кмет или общински съветник”, каза Бонев.

Борис Бонев: След 17 години управление на ГЕРБ в София, трябва да има нов обединен фронт

"Не вярвам, че когато се смени едно управление, трябва да се смени цялата администрация. Има изключително можещи хора там", каза Бонев по повод изтеклия запис от заседание на Националния съвет на ПП.

Бонев изпитва сериозни съмнения, че всички над 300 партии в България са редовно учредени, каза той по повод шестмесечния процес на регистрация на неговата партия.

„Българското законодателство, за разлика от всички европейски, не позволява формирането на граждански листи. Нашата политическа партия е партия по неволя", обясни той и каза, че разбира каква е отговорността, която хората очакват те да поемат на предстоящите местни избори.

„На нас не ни харесва колаборацията с ГЕРБ, защото ГЕРБ са всичко, което ние не сме. Вече над 10 г. се борим с модела ГЕРБ в София. Много е трудно да приемем, че подобен тип колаборация (правителството с подкрепа на ГЕРБ-СДС и мандата на ПП-ДБ) се получава, макар и на национално ниво.

"В последните седмици наблюдаваме тотален разпад на всички институции и всички власти. Нашият основен проблем на национално ниво е липсата ни на доверие към ГЕРБ – една партия, която толкова години управлява държавата и не успя да осигури електронно управление, регулатори, които защитават законите, а не са проводник на нечии персонални или бизнес интереси, изведнъж се обръща на 180 градуса. Не вярвам в политически катарзис, особено на ГЕРБ”, заяви Бонев. 

Според него липса на организация спъва изграждането на нови детски градини в София. Една от мерките е изграждане на модулен тип детска градина. Необходимо било и определянето на общински стандарт за тротоари.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.