"Независимо какво пише в Конституцията, главният прокурор в последните години е политическа фигура", обясни депутатът от "Възраждане"

Отстраняването на главния прокурор Иван Гешев е много закъсняло. Сега една от пионките на системата, която дълго обслужваше ГЕРБ, изведнъж стана неудобна. За да се случи тази коалиция между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, трябваше една от основните тези на вторите да бъде задоволена – отстраняване на Гешев. За да направят коалицията и да се прегърнат е трябвало да го отстранят. Когато Гешев бе притиснат до стената, той реши, че няма друг избор, освен да почне да хапе. Говорим за разчистване на сметки, каза депутатът от „Възраждане” Деян Николов в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Според Деян Николов независимо какво пише в Конституцията, главният прокурор в последните години е политическа фигура. Ако той няма толкова голяма власт, няма какво да променяме в момента. Както и да го облечем, той ще бъде избиран от едно или друго мнозинство, обясни депутатът от „Възраждане”.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.