Анализ на Елена Дариева и Пепи Димитрова

Дори да се превърне в регулярна планьорка, лидерската среща е стъпка напред - диалогът е изключително важен. Предстоят важни номинации - за шефове на БНБ, НЗОК, Сметната палата. Дори да не са общи между ПП и ГЕРБ, е добре предварително да бъдат обсъдени. Това каза социологът Елена Дариева в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

РЕФЕРЕНДУМЪТ: Сценариите, ако НС одобри, откаже или редактира въпроса на ''Възраждане"

По думите ѝ част от министрите остават непознати. "Важно е обществото да бъде информирано. "Възраждане" няма да оставят без реализация въпроса с референдума за запазване на лева. Имаше данни, че са подготвили конституционна жалба и ще намерят подкрепа от ИТН. Това ще доведе до принудителен указ от президента и референдум, който вероятно ще се проведе заедно с местните избори. Ако не бъде приет, може да се стигне до радикализация", заяви Дариева.

PR експертът Пепи Димитрова смята предстоящата днес лидерска среща на управляващите за седмична оперативка и не очаква от нея да излязат новини. "В момента виждаме много комуникационни линии, които се преплитат. Това е резултат от случилото се през последните три години", коментира тя. И допълни, че референдумът, поискан от "Възраждане", ще се случи, защото по закон няма как да бъде спрян.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.