В последния момент решаваше с кое от момчетата от охраната да тръгне и дори е пускал преди себе си друга своя кола, която да бъде примамка, заяви тя

Не бих казала, че убийството на Алексей Петров е очаквано, по-скоро поръчково. Той през годините беше изключително предпазлив. Не излизаше от вкъщи без охрана и сменяше колите си почти всеки ден. В последния момент решаваше с кое от момчетата от охраната да тръгне и дори е пускал преди себе си друга своя кола, която да бъде примамка, ако някой иска да стреля срещу него. Така криминалният журналист Даниела Тренчева коментира убийството на Алексей Петров.

ПОКАЗНО УБИЙСТВО: Застреляха Алексей Петров (ВИДЕО+СНИМКИ)

"След опита за покушение през 2015 г. с гранатомет той заяви, че го е спасила само бронираната кола. Тогава призна, че е проявил небрежност - изневерил е на правилото си да излиза с различни автомобили, а също е отивал по едно и също време на лекции. Съмнявам се да не е имало охрана около него, това би било прецедент. Той е бил проследен, дори да не са имали информация къде точно ще бъде в конкретния момент.  Със сигурност района, където се е разхождал Петров, е бил оживен. Можеше да има и други пострадали хора", заяви тя. 

СЛЕД 11 ГОДИНИ В СЪДА: Оправдаха Алексей Петров по делото „Октопод”

ВСИЧКО ЗА ПОКАЗНОТО УБИЙСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК