Бедствието предизвика бурни реакции в пленарна зала

Наводнението по Южното Черноморие предизвика бурни реакции сред депутатите.

За да бъдат обсъдени финансовите възможности на държавата в помощ на засегнатите места, в НС ще отидат финансовият министър Асен Василев и заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев.

Днес от парламентарната трибуна лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов упрекна управляващото мнозинство за дарените 100 БТР-а на Украйна, като по думите на Костадинов тази техника е била годна и е можела да бъде използвана при такива бедствени ситуации като тази сега.

От БСП поискаха изслушване на премиера Николай Денков и финансовия министър Асен Василев. Според Корнелия Нинова никой не знае колко пари има във Фонда за бедствия и аварии, а средствата до пострадалите при наводнение обикновено се бавели с години.

От ГЕРБ определиха всичко това като политически спекулации.

„Имаме среща с министъра на финансите, заместник-министъра на вътрешните работи и председателя на бюджетната комисия, за да коментираме финансовите въпроси, свързани с Комисията за подпомагане при бедствия и аварии”, заяви Десислава Атанасова, ГЕРБ.

„Преди 2 месеца и половина коментирахме един казус - даряването на 100 БТР-а на Украйна. Тогава заявихме, че тази техника е важна за нас. Става въпрос за нови запазени машини, които могат да се използват в моменти като онзи ден на Черноморието”, заяви Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане”

„Беше Бисер, беше Аспарухово, беше Мизия, бяха карловските села, сега и това. Този проблем е рецидив и завършва с човешки трагедии. Знам, че има обективни причини - 330 л на квадратен метър, но има и субективни причини и всеки от вас ги е виждал в регионите си. А над всичко това стои една дума – корупция”, заяви Корнелия Нинова.

ВСИЧКО ЗА НАВОДНЕНИЯТА ПО ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК