Владимир Павлов живее до дома на обвинените за убийството на Пейо Пеев

Бивш съсед на съпругата и тъщата на убития Пейо Пеев разказа, че по-голямото им дете е оставяно само в дома им в Бургас още от 3-годишна възраст. Момчето е виждано да ходи голо и босо навън. По думите на Владимир Павлов срещу Габриела Славова има заведено дело за отнемане на родителските права.

Габриела Пеева: Скръбта и тъгата са безкрайни за много хора, оставете ме на мира (ВИДЕО)

Преди около три години и половина, разказва още Владимир Павлов, съседи на жените предотвратили инцидент, при който 6-годишният в момента син на Габриела щял да бъде прегазен от кола. Детето, което тогава било на около 3 години, било оставено без надзор. Тогава Владимир се обадил на 112 и помолил за помощ, за да издири някой от родителите на малчугана. Органите на реда открили майката и влезли в дома ѝ. Там видели включени бойлер, котлон и други уреди, които биха представлявали заплаха за оставеното само дете.

Заради този случай била сезирана Агенцията за закрила на детето, а Владимир бил привлечен като свидетел. Казва, че в този период многократно е виждал на камери за наблюдение, че детето излиза голо и босо през есента и зимата.

Адвокатът на Пейо Пеев: Преди две седмици той ми написа, че е бил упоен или дрогиран

Бабата на момченцето – обвинената в убийството на Пейо Пеев Красимира Трифонова, започнала да пуска сигнали и жалби срещу съседа си. Тя ги пишела от служебния си имейл адрес към МВнР. Според Владимир целта е била „да респектира” институциите.

Припомняме, че Габриела беше пусната под домашен арест с аргумента, че трябва да се грижи за децата си, но в момента те не са при нея, а при майката на убития им баща.

Втори ден от външното ни министерство отказват да отговорят каква е била длъжността на Красимира Трифонова във ведомството до преди два дни, когато беше отстранена. Според източници на NOVA тя е работила в Дирекция "Външнополитическо планиране, информация и координация".

Историята се заплита още повече с нови смс-и. Бившия депутат Велико Минков, който твърди, че е баща на второто дете на Габриела, показа личната си кореспонденция с нея. 

"Това можеше да не се случи, ако имахме промени в закона", заяви той.

Повече гледайте във видеото.