Екипът на руския опозиционер съобщи, че руските власти заплашват да го погребат в отдалечената затворническа колония

Вдовицата на руския опозиционер Алексей Навални - Юлия, поиска от властите в Русия да освободят тялото му, за да бъде погребано. Жената обвини "демоничния" руски президент Владимир Путин, че "изтезава" трупа му и го държи за заложник, предаде Ройтерс, като се позова на 6-минутен неин видеоклип, качен в YouTube.

Американският президент се срещна със съпругата и дъщерята на Алексей Навални

Тя твърди, че президентът лично е отговорен за това къде се намира сега Навални и той го е "изтезавал" в смъртта му, както и приживе. "Вече знаехме, че вярата на Путин е фалшива. Но сега я виждаме по-ясно от всякога", заяви Навална, облечена в черно.

Майката на Навални съобщи по-рано през седмицата, че руските власти отказват да освободят тялото му от моргата в отдалечения арктически град Салехард, докато тя не се съгласи да го погребе без публична церемония. Майка му Людмила разкри, че представител на властите ѝ е казал, че трябва да се съгласи с техните искания, тъй като "тялото на Навални вече се разлагало".

Майката на Навални обяви, че е видяла тялото на сина си

Екипът на Навални днес съобщи, че руските власти заплашват да го погребат в отдалечената затворническа колония, където е починал, ако семейството му не се съгласи с техните условия.

"Никой истински християнин не би могъл да направи това, което Путин прави сега с тялото на Алексей", добави вдовицата на руския опозиционер.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Светослав Танчев, БТА