Защитникът на Стефан Димитров поиска отвод на съдия Галя Георгиева

Софийският апелативен съд отложи заседанието за мерките за неотклонение на бившата шефка на Агенция „Митници” Петя Банкова и Стефан Димитров от Хасково. Причината - адвокат Аделина Натина не се яви, представяйки болничен от 15 април. Заради това, че болничният е представен в последния момент, съдът глоби Натина с 500 лева. 

Съдът решава да остави ли в ареста Петя Банкова и Стефан Димитров

В началото на заседанието адвокатът Стефан Димитров Ивайло Найденов поиска отвод на съдията председател на състава - Галя Георгиева, заради реплика в комисията за Мартин Божанов - Нотариуса, че прокуратурата и МВР били над всичко. Съдията отказа да се оттегли и заяви, че не е произнасяла такива думи. Така делото ще се гледа на 16 април от друг състав на Софийския апелативен съд. Дотогава Банкова и Димитров-син остават задържани. 

Адвокатът поясни също, че вътрешният министър Калин Стоянов е разпитван по делото като свидетел.

Годеницата на един от задържаните за контрабанда пред NOVA: Мислите ли, че едно момче на 30 г. може да раздава постове в държавата

Петя Банкова, Марин и Стефан Димитрови и Никола Николов - Паскал са обвинени като участници в престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Преди първото заседание в събота Стефан Димитров беше приет в „Пирогов”. Засега той е на свобода. Известният в района на Хасково Никола Николов - Паскал, за когото се твърди, че се занимава с контрабанда, е в неизвестност и се издирва.

"Има бивши главни секретари, бивши зам.-министри, които дадоха интервюта в публичното пространство, които са разпитани. Г-н Петър Тодоров казва, че е виждал Стефан Димитров в МВР. По делото все още има разпит на свидетел с тайна самоличност, който твърди, че познава Калин Стоянов и Живко Коцев. Според нас това е Живко Коцев", заяви Ивайло Найденов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase