Тя се срещна с Бенямин Нетаняху

Камала Харис втвърдява тона към Израел. Вицепрезидентът на Джо Байдън и предполагаем кандидат на демократите на изборите наесен се срещна с израелския премиер Бенямин Нетаняху.
Харис призова Тел Авив и „Хамас” да се съгласят на предложената от Джо Байдън договорка за разрешение на конфликта. И постави ребром въпросите за страданията на цивилни в Ивицата Газа. 

Нетаняху пред американския Конгрес: САЩ и Израел трябва да останат единни

Харис заклейми „Хамас” като брутална терористична организация. И обяви, че Израел има правото да се защитава, но начинът, по който го прави има значение. И уточни, че няма да премълчава и обръща поглед на другата страна, докато невинни страдат. По-рано, Нетаняху се срещна и с президента Джо Байдън, но само Харис даде брифинг след срещата. Мнозина разчетоха това като приемственост между двамата по темата.

Очаква се по-късно днес, Бенямин Нетаняху да се срещне и с Доналд Тръмп.

Барак и Мишел Обама подкрепиха Камала Харис за президент на САЩ (ВИДЕО)

Изразих пред премиера Нетаняху своята голяма тревога от мащаба на човешкото страдание в Газа. В това число смъртта на твърде много невинни цивилни. Не може да гледаме на другата страна, когато се случват трагедии. Не може да сме безгласни пред лицето на страданието. И аз няма да мълча. Благодарение на Джо Байдън на масата на преговорите има предложение за прекратяване на огъня и размяна на заложници. Има обнадеждаващо движение в преговорите за постигане на споразумение. Време е да сключим тази договорка“, каза Харис.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase