Калин Стоянов е поискал оставката на шефа на ОД на МВР в града

7-годишно дете простреля смъртоносно баща си в Пловдив, научи NOVA. След инцидента министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е поискал оставката на шефа на ОД на МВР в Пловдив. 

По информация на NOVA детето е използвало служебното оръжие на баща си, който е бил полицейски служител. Инцидентът е станал в сградата на поделение на Специализираните полицейски сили в града около 17:30 ч. пред очите на колегите на починалия 49-годишен мъж.

Двете деца на загиналия са били с него. Свидетелите са в шок и го описват като изключителен професионалист. "По голямата част от служителите са били в стаята, където се правят разбори и са чули изстрел", заяви директорът на ОД на МВР в Пловдив и допълни, че веднага е уведомил силовия министър. 

Полицейска демонстрация пред НС заради твърдения за политически натиск

На място са пристигнали разследващи и окръжния прокурор на Пловдив. Минути след стрелбата Вътрешното министерство реагира - министър Стоянов поиска оставката Георги Чергов с мотив - неосъществен контрол. 

"Извърши се оглед на местопроизшествие, разпитват се свидетели. В присъствие на психолог и майката са извършени необходимите експертизи", посочи окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева. 

Премиерът Димитър Главчев коментира инцидента. "Много тежък инцидент. Поднасям съболезнования на близките на починалия. Свързах се с заместник-окръжния прокурор, тя каза, че в момента се извършват всички нужни действия по случая. Утре министърът на вътрешните работи ще даде брифинг и ще ви запознае с фактите. Аз не мога да коментирам", заяви той. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase