Проектът съдържа стихове от български автори

Великата българска поезия намери нова сцена в лицето на проекта „Избрана поезия“. Инициативата представлява колекция от 25 емблематични за нашата поезия стихотворения. Авторът на проекта Евгения Тошева разказва, че идеята се е родила в продължение на нейния дипломен проект и в комбинация с любовта ѝ към българската поезия.

„Аз самата много харесвам поезия и харесвам да чета любовни стихове. Породи се и разбира се от желанието ми да достигна до повече от младите хора, защото виждам, че в днешно време всичко е много динамично, постоянно се променят нещата да трябва да сме в крак с модата“, посочва Евгения Тошева.

Нейнски: Бях любопитно дете, пишех стихове и превеждах поезия (ВИДЕО)

„Един от любимите ми автори е Евтим Евтимов. Реално оттам тръгна и цялата идея за дипломния ми проект от стихосбирката „Горчиво вино“. И както ще видят хората, които и притежават или биха искали да притежават „Избрана поезия“, всеки автор си има отличителна визия, отличителен свят“, посочва още авторът.

Евгения Тошева отбеляза, че следващия месец „Избрана поезия“ ще участва в Базар на изкуствата. „Всеки ще да се запознае с поезията и да си закупи колекцията. Можете да намерите проекта във страниците „Избрана поезия“ във Facebook, Instagram и TikTok.

Повече гледайте във видеото.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!