Случаят е от Плевен

Полицията в Плевен показа снимки на служителя на реда, блъснат от 33-годишен  мъж, който трябвало да бъде проверен по разследване за трафик на жени с цел сексуална експлоатация.

Заподозреният с богато криминално минало и присъди, бил локализиран на територията на плевенския квартал „Сторгозия“. На място полицейският служител установил, че мъжът стои до автомобила си, който бил със запален двигател и очаквал да му бъде доведено ново момиче за трафикиране към Германия.

В опит да избяга от полицията заподозреният блъснал униформения с колата си. Полицаят се озовал на предния капак на автомобила, но водачът не спрял и карал така над километър по улиците на града.

Задържаха трима души за отвличане на мъж от Монтана

Служителят на реда е с черепно-мозъчна травма, фрактура на ребро и травма на бял дроб, съобщиха от пресцентъра на Окръжната прокуратура в Плевен.

От държавното обвинение посочиха, че ще бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "постоянно задържане под стража" спрямо 33-годишния обвиняем, пише БТА. Към момента той е с повдигнато обвинение за това, че при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение и умишлено е причинил средна телесна повреда на служителя на реда. 

От полицията посочват, че у мъжа е открита и пушка тип "помпа", която е иззета. Събрани са доказателства, че 33-годишният е предлагал на момичетата сумата от 3500 лева за проституиране извън пределите на страната. 

Снимка: МВР

Заподозреният е осъждан, посочват от прокуратурата. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Плевен. Предстои внасянето на искане в Окръжен съд-Плевен за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Редактор: Станимира Шикова