Майката на жертвата се е запознала с обясненията на свидетеля със скрита самоличност

Обрат по делото за убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Таен свидетел е разкрил, че не основният подсъдим Рангел Бизюрев е нанесъл фаталния удар, а един от задържаните в хода на разследването братя близнаци. Това заяви майката на жертвата - Атанаска Бакалова, след като се запозна с обясненията на свидетеля със скрита самоличност. По нейните думи в побоя е участвал и Борислав Динков - единият от братята.

Разпитът на свидетеля със скрита самоличност се проведе при закрити врата. След това съдът покани и двете страни по делото в залата и им връчи неговите обяснения. След като ги прочете, майката на убития Митко се разплака и заяви, че родителите на близнаците са помагали в нощта на убийството.

Борислав и Валентин Динкови са обвинени в укривателство, а тезата, която поддържат те, е, че не са участвали в побоя, а само в заравянето на тялото. С обвинение за убийството е само Рангел Бизюрев.

Утре по делото предстои да бъдат разпитани вещите лица, изготвили експертизите.

Атанаска Бакалова призова прокуратурата да промени обвинителния акт. 

Иск за 1 100 000 лв. предявиха близките на убития в Цалапица Митко

Показанията на тайния свидетел по делото да убийството на Димитър Малинов от Цалапица разкриват нови и важни обстоятелства от фаталната нощ. Смъртоносният удар в лицето на жертвата не е нанесен от Рангел Бизюрев, а от един от близнаците, твърди свидетелят със скрита самоличност.

„Да, единият от двамата братя. Това, което казва той, е, че са били Рангел и Борислав. Надяваме се да бъдат повдигнати обвинения на правилния човек, който е нанесъл ударите в лицето на сина ми. Надяваме се оттук нататък прокуратурата да си свърши работата и тази грешка, която беше направена, да бъде поправена”, разказа Атанаска Бакалова.

Въпреки показанията, прокуратурата е на друго мнение.

„Ясно е кой е, разбира се, и лицето е предадено на съд”, заяви Бойка Лулчева, наблюдаващ прокурор.

„Това ще го изясним сега след изслушването на съдебно-медицинската експертиза”, заяви Делчо Джубелиев, адвокат на подсъдимия.

Родителите на близнаците принудително ще бъдат докарани с полиция в съда, за да бъдат разпитани, тъй като за втори път днес не се явиха.

Очната ставка между Бизюрев и свидетеля Атанас Гунчев не успя да изчисти противоречията в показанията. Гунчев е сочен за отцепка в нощта на престъплението - тоест човек, който е наблюдавал да не дойде полицията. Той твърди, че е видял подсъдимия да се качва в автомобила на близнаците.

„Видял е обстоятелства, които е възприел - с качването в автомобила и в последствие каква му е посоката на тръгване и оттегляне, защото има известни противоречия в думите на самия подсъдим”, заяви адвокат Димитър Марковски.

Част от протестиращите жителите от Цалапица и днес дойдоха в съда.

„Разминавания има. Откъде са минали? Дали той е отишъл на мястото, където е заровено тялото?”, заяви Ивелина Николова, жител на с. Цалапица.

„Нека за излезе истината, за да се успокои това село, защото напрежението е голямо. Докато не дойде краят на този процес, ще има напрежение в селото”, заяви Гергана Павлова, жител на Цалапица.

Делото продължава и утре.