Умеем ли да се грижим за себе си и децата си и има ли рискове за здравето ни в горещите дни?

Бургас бе един от малкото областни центрове, където днес не бе в сила обявеният код \"жълто\" заради високите температури. Метеоролозите измериха температура на въздуха едва 27,4 градуса, но пък за сметка на това на морската вода бе 25,3.


По-лесно ли се приемат високите температури  край брега на морето, умеем ли да се грижим за себе си и децата си и има ли рискове за здравето ни в горещите дни?


Въпреки че след 14 часа температурите са необичайно високи, плажът в Бургас е препълнен. В два следобед на плажа бе и Радослава с малката Даная, която е само на годинка и половина.


Радослава не е единствена, която в жегата е с малко дете на плажа. Слънчев загар събира и София, която отдавна е надхвърлила детската възраст. Според нея високата температура не се усеща заради морския бриз.


И все пак  любителите на слънцето и морето трябва да имат нещо предвид, особено в големите жеги. Медицински лица обясняват, че влизането в морската вода  след прекомерно излагане на слънце крие сериозни рискове за здравето.


И за да не рискувате особено, ако сте край морето само за почивните дни, радвайте му се с мярка. А според лекарите това означава до 10 сутринта и след 4 следобед.