На 21 август от 16 ч. популярното семейство господин Театър и госпожа Литература канят столичани в летния си дом...

На 21 август от 16 ч. популярното семейство господин Театър и госпожа Литература канят столичани в летния си дом на улица Ангел Кънчев, съобщиха организаторите.

Любезната домакиня и сайтът \"Аз чета\" посрещат гостите си със специално подготвени за случая литературни късметчета, а пиесата \"Страшилка\" ще разкаже историята на една картина, която иска да бъде свободна. Палавите кукли на Диана Милушева ще пренесат гостите във вълнуващия свят на хипопотама Хипо и неговата звездичка.

Младежка словесна закачка по разказа на Мария Станкова \"Вземи ме, когато ме намериш, за да ме имаш, когато ти потрябвам\", ще предложат студентите от театрален колеж \"Любен Гройс\".

В хола на \"София диша\" посетителите ще бъдат посрещнати с \"Висяща изложба\" от сайта за лично творчество \"Откровения\", където ще намерят увлекателни участници, дървени философи и мечти от пух.

В детската стая издателство \"Жанет 45\" представя Виктор Самуилов, който ще разкаже как стихчетата срещат илюстрациите в книжката \"През 9 локви в 10-та\". На следващата крачка със закачки очаква гостите магът Астор, а авторът Панчо Панчев – Дядо Пънч ще се присъедини с весели истории, гатанки и много игри. Малчуганите ще си имат и собствена работилница, където с помощта на \"Аз чета\" и любими детски писатели ще правят книгоразделители.

Младежкият фестивал ON! Fest ще гостува тази неделя на \"София диша\". Aniventure ON! ще бъде зоната за японска култура. Те ще бъдат облечени в костюми на известни герои от Аниме, Манга или видео игри. Четенето като игра ще представят от сайта \"Книги-игри\". Издателство Сиела и сайта \"Аз чета\" ще срещнат посетителите с млади писатели, любими български автори, продуценти и артисти, сред които Людмила Филипова, автора на нашумелия роман \"Английският съсед\" Михаил Вешим и продуцента на едноименния комедиен сериал по БНТ Пенко Русев. Калин Терзийски, Весел Цанков и Ангел Игов, Иван Ладжев, Александър Шпатов, Иванка Могилска, Петър Денчев и актьорите Ирен Кривошиева и Слав Бойчев, Латинка Петрова, Пламен Сираков, а като допълнение ви очаква съвместно организираната от тях игра \"Изгубени в литературна София\" също са сред домакините. За да разкажат за живота, семейството и успеха издателство \"Жанет 45\" покани да се присъединят музикантите Богдана Карадочева и Стефан Димитров, които представят автобиографичните си книги.

Любителите на музикалното и танцово изкуство ще могат да се насладят на спектакъла \"Домът на Бернарда Алба\" от Федерико Гарсия Лорка. Ще може да се видят и фотографиите от книгата на Любомир Милчев - Денди – \"София Енигма-Стигма\", представени от издателство Ентусиаст в партньорство с Ориндж Център. Театралният десерт, който предлагат домакините на \"София диша\" е моноспектакълът на Силвия Божидарова \"Данчо, Мартин и майка им\" по Камен Донев. Господин Театър, госпожа Литература и организаторите на \"София диша\" ви канят на една вълнуваща августовска неделя на улица Ангел Кънчев.

Във връзка с проекта \"София диша\", част от Културния календар на Столична община на ул. \"Ангел Кънчев\" между ул. \"Солунска\" и ул. \"Петър Парчевич\" от 06.00 до 23.00 часа на 21.08.2011 г. се забранява влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автомобилите обслужващи събитието, съобщават от Столична община.

От 10 до 23 часа на 21.08.2011 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автомобилите обслужващи събитието и автомобилите с регистрация на водача и/или МПС по местоживеене, както следва: ул. \"Уилям Гладстон\" между ул. \"Рачо Димчев\" и ул. \"Ангел Кънчев\"; ул. \"Райко Даскалов\" между ул. \"Ангел Кънчев\" и ул. \"Солунска\". /БГНЕС