Жената поиска солени глоби за нарушителите на пътя...

8-годишната Марина, която беше блъсната на пешеходна пътека в София, все още е в кома. Седмица по-късно, в първото си телевизонно интервю нейната майка поиска от управляващите да затегнат глобите за шофьорите, които не дават предимство на пешеходци.

 

Седмица след инцидента майката на осемгодишната Марина - Нели Хинова,  ни потърси сама , за да ни разкаже какъв според нея е начинът случаи като този с дъщеря й да се предотвратят.

 

„Просто водач, който не е дал път на пешеходец, при положение, че е стъпила на пешеходната пътека трябва да бъде глобен и то с висока глоба" , каза Нели. „Шофьорите трябва да бъдат превъзпитани. Нека аз да съм последната плачеща майка", каза през сълзи майката на 8-годишната Марина.

 

 Миналата седмица шофьор блъсна детето на пешеходна пътека на бул. „Г.М. Димитров". В момента Марина е в болница, състоянието на момиченцето се подобрява, но все още е тежко. 

 

„Детето е в сигурни ръце и вярвам, че ще се оправи. Ако състоянието й позволява, трябва другата седмица да бъде извършена операция на крака", каза майката в „Здравей, България".

 

 По повод това дали ще повдигне обвинение срещу шофьора, майката подчерта, че не е отмъстителен човек, но според нея вината на шофьора е неоспорима. Тя  все още не е намерила сили, за да се срещне и да разговаря с него, но се надява той да получи справедливо наказание.

 

Детето е тръгнало да пресича, понеже една кола й дава предимство, но втората кола удря детето, подчерта тя. Според нея трябва да бъде променено съзнанието на българските шофьори.