Месечен хороскоп за десетия месец на годината

ОВЕН –  Транзитиращото Слънце прекосява знака - на Везни до 23 октомври  и на Скорпион, излизайки над хоризонта на зодиакалния кръг, докато вашият астрологичен дом слиза под него. На представителите на Овен предстои да се преборят с препятствия, които не виждат. Те няма да разбират кое осуетява стремежа им към хармония с околните. При мнозинството Овни външни фактори ще провокират появата на проблеми с интимния партньор. Най–вероятно те ще са продиктувани от финансови затруднения или ще са заради здравословните неразположения на отсрещната страна. Наред с това, родените под знака ще се изявяват професионално и ще предпочитат да обръщат по-голямо внимание на работата си. На тази основа с напредването на дните след средата на октомври междуличностните конфликти ще се задълбочават. Ще изглежда така, сякаш родените под знака са се заинатили да отстояват своето. А може би подобна линия на поведение е опит да прикрият разочарованието си от действията на отсрещната страна? Моето предложение към тях за последната десетдневка от октомври е да се въздържат от далечни пътувания, да не обсъждат проблеми от имуществен или финансов характер и да не се пренапрягат физически.

 

ТЕЛЕЦ – За представителите на Телец октомври ще е сложен месец, изпълнен със сибития и задачи. Правилната линия на поведение изисква те да съсредоточат вниманието си върху взаимоотношенията, за да отклоняват всеки опит да бъдат вкарани в интрига на работното място или в личния живот. Вибрациите на Меркурий от знака на Скорпион нажежават допълнително обстановката: вие не търпите друг да ви направлява, а обстоятелствата налагат да признаете чуждото върховенство. При положение, че е невъзможно да избегнете разискването на спорни теми на работното място, постарайте се да не влизате в открита конфронтация. Оглеждайте се, внимавайте да не предизвикате онези, които тайно или явно са готови да действат срещу вас, атакувайки авторитета ви. Най-трудните ви дни ще са 9, 14, 17 и между 23 - 25 октомври. Те са непригодни за пътувания, за подписване на документи, за начинания като преместване на нова работа или откриване на нов бизнес. Вместо това ви съветвам да се отдадете на размисъл, да трупате познания, да търсите възможности за разтоварване на психиката, посредством духовни практики например.  

 

БЛИЗНАЦИ – Ще се постарая да ви предоставя информация, която да ви помогне да се справите с делничните проблеми през октомври. Месецът ще премине под знака на сеутенето около въпроси, които няма да има сериозно значение за бъдещето, но определено могат да станат причина за провали в настроението ви. Не мога да ви зарадвам и с предвиждания за успешни инвестиции. Ще трябва да почакате до края на месеца, за да ви се предложат варианти за излизане от задънената улица в професионалната сфера. Разбира се, възможностите на периода не се изчерпват със служебните дела. След 19 октомври ви съветвам да обърнете внимание на човека до себе си. Постарайте се да вниквате в неговите потребности. Надявам се да преоткриете отношенията си с личност, която отдавна присъства в живота ви, но не сте приемали като интимен партньор. Както много често се оказва: изминаваме хиляди километри в търсене на любовта, докато тя е до нас. Чести ще са и моменти, през които мнозинството от представителите на знака ще си позволяват да плуват по течението. Именно в миговете на отпускане ще им просветне какво трябва да предприемат или да променят в делника си, за да направят живота си по-приятен.

 

РАК – За вас октомври започва с неблагоприятно стечение на звездните обстоятелства, но след края на първата седмица ситуацията се променя. Причина за първоначалното напрежение са високите ви очаквания от живота. Вероятно ви трябват свежи пари, а не откривате начин да стигнете до тях. Предлагам ви да преосмислите плана си с инвестициите и да прецените дали не се опитват да ви накарат да вложите парите си в неподходящ проект? Сферата на личните взаимоотношения също има нужда от пренагласа – вашето поведение се нуждае от коригиране. Вие предусещате необходимост от по-внимателно вглеждане в позицията на отсрещната страна. Ако продължите да настоявате на своето, нищо чудно около 12 октомври да се стигне до пряк сблъсък. Надявам се междувременно да не сте набелязали 16, 17, 22 – 25 октомври за начало на важни делови начинания. Технически проблем ще затрудни изпълнението им. В цялата тази суматоха около отстраняването на горните затруднения ваши близки ще настояват да ги подкрепяте в техните начинания. Дали ще успеете да бъдете едновременно и на двете места? Вероятно някои от по-младите представителите на знака ще го постигнат, но на останалите ще се наложи да избират, съобразявайки се с приоритетите си към момента.

 

ЛЪВ – Предстоящият месец би могъл да се превърне в един интересен период за родените под знака. Дали ще се случи така, зависи единствено от тях самите. Като казвам интересен, не значи, че всичко ще върви леко или че ще събирате само плодове от труда си. Напрежението, с което е изпълнена душата ви, ще се усеща във въздуха наоколо и е възможно да провокира конфликти в личните отношения. Съчетанията на планетите подсказват, че родените под знака ще осъзнаят по-ясно от какво се интересуват и какво ги вълнува. Онова, с което са се занимавали до момента не задължава повече вниманието им. Добро стечение на обстоятелствата ви предоставя възможност да влезете в роля на наблюдател, който претегля, но не се намесва. Към края на октомври мнозина от зодията ще установят, че са преосмислили поведението си спрямо хората, създали им служебни или лични проблеми през лятото на 2012 година. Предлагам ви, ако искате да приключите с нещо неприятно, да действайте бързо и да не обръщате глава назад. С един жест проблемът ще остане в миналото. Едновременно с това търсете нови сфери за изявата на способностите си. Премерените стъпки в тази посока ще ви поднесат съвсем скоро успехите на тепсия.

 

ДЕВА – Разглежданият месец би могъл да ви отведе до резултати там, където през изминалото лято полагахте усилия. Това предсказание не трябва да ви успокоява. Дори да ви засипят с овации, продължавайте да мислите трезво и да сте реалисти. Немаловажно за напредъка ви е да се оттърсите от преднамереност в поведението си спрямо отсрещната страна, както и да не се поддавате на подмазваческия подход на скорошни познайници. Направете възможното, а и невъзможното, но се възползвайте от благоприятната характеристика на дните от 9 до 17 октомври, за да потушите някои изявили се недоразумения в лично-интимните отношения. Един разговор, проведен на споменатите дати ще ви изясни какви са претенциите и мотивите на отсрещната страна. Убедена съм, че пред очите ще ви светне или поне ще прогледнете за старателно прикривани интереси. Има вероятност този разговор да промени вашите намерения. Между 20 и 31 октомври всекидневнието ви ще е наситено със събития. Възможно е да ви се предложи ново работно място или нов пост. Въпреки благопритното стечение на обстоятелства предлагам на изявените в обществото и на високопоставените Деви, да внимават: през целия октомври има опасност от опити за подвеждане. Някой ще се опита да ви заблуди.

 

ВЕЗНИ – Когато транзитиращото Слънце е във вашия знак, без да получава подкрепа от страна на най-близко разположените планети - Меркурий и Венера (такава е ситуацията през този октомври), вие трябва да сте нащрек. Възможно е да се появят проблеми поради факта, че вашата интуиция е замъглена, а желанието ви за материален просперитет - засилено. Бързам да ви посъветвам да не позволявате на околните да надничат в плановете ви, да не разкривате намеренията си. Наложително е да демонстрирате по-голямо самочувствие при разговор или при изпълнение на делничните задачи. Може да се твърди, че сега то е вашата ефикасна защита от недоброжелатели. Представителите на знака с рождени дати от септември са с по-сериозни професионални проблеми в сравнение с останалите. Техни противници или конкуренти ще са в състояние да ги изместят или отстранят от участие в проект, на който сте разчитали да укрепи материалното ви положение. Между 9 и 17 октомври родените през октомври ще преживеят емоционален стрес под семейния покрив. И едната, и другата ситуация са психически и физически изчерпващи. Предлагам ви през втората половина на октомври да избягвате големи промени и реорганизации.  Мислете предимно за кондицията и за състоянието на организма и тялото си.

 

СКОРПИОН – Започвате октомври в отлично настроение. Това трябва да е сигнал за околните, че сте твърдо решени да не им позволите да ви безпокоят, както и да се намесват в личните ви дела. Чувствате се добре в собствената си кожа и не желаете да се занимавате с чуждите проблеми. Независимо от вашето желание, съществени промени ще има както в личния ви живот, така и по отношение на възможностите за укрепване на професионалните позиции. Първите значими събития са през дните около средата на месеца. Те ще предопределят посоката, в която ще продължи да се развива делникът през следващите няколко седмици. Ето защо си направете труда да запомните или да си запишете случващото се. По този начин ще разполагате с достоверна база за сравнение и за извличане на поука. Допускам, че ще се възползвате от нея нееднократно в близко бъдеще. Наред с това ви съветвам да сте по-активни и инициативни, когато вкъщи обсъждате финасови или имуществени въпроси. Това, че вие предоставяте правото на друг да решава, няма да свали отговорността от плещите ви. Накрая ще ви напомня, че заради усилената работа през изминалото лято, сте с отслабнал имунитет. Идеалните дни за занимания, подобряващи общото състоянието на организма, са 8, 9, 14, 15, 16, 25 и 26 октомври.

 

СТРЕЛЕЦ – Предстоящите почти пет седмици от 2012 година ще имат силата да ви подготвят за най-силната част от нея. Към момента планета Марс е във вашия рожден знак. Вярно е, че не прави хармонични аспекти с Юпитер и Венера, но този аспект сега има своите добри страни. При положение, че се стремите да научавате повече, да можете повече и да не изпускате от очи обстоятелствата, успехите са ви вързани в кърпа. Неусетно ще стигнете до момента, в който ще прозрете какво е възпрепятствало досега да се радвате на добри резултати. Явно конкретни хора са се опитвали да ви държат в заблуда. След 14 октомври настъпва периодът на подготовката за атака на върха. Образно казано идва моментът да направите онова, което така дълго и старателно подготвяхте през последните месеци. Остава само да прецените с какви средства и методи да обезоръжите недоброжелателността или скептицизма на околните. За постигането на целта ще допринесе решението ви да загърбите миналото. През втората половина от октомври важна роля ще изиграе способността ви да владеете нервите си. Вероятно животът ще ви постави пред наложителността да избирате между личния и общия интерес, а вие ще се опитате да ги обедините. Желая ви успех и съм убедена, че това е верният подход в този момент.

 

КОЗИРОГ – Вашият месец октомври не прави изключение от общия тон на прогнозите за останалите представители на зодиака. Започвам направо: обстоятелствата с нежелание се синхронизират с потребностите ни. Налице е опит от страна на звездните аспекти да ни провокират или подтикват да направим грешен избор. При родените под знака на Козирог тези специфични черти ще са още по-силно изявени в сравнение с останалите. Именно поради тези причини, предричам появата на обърквания, недоразумения и затруднения при реализацията на намеренията им. Най-трудните дни от периода ще са в началото на месеца и съпровождащите новолунието с кулминация на 15 октомври в знака на Везни. Посочените дни носят директни предупреждения: възможни са изненади там, където се е смятало, че всичко е спокойно. Предупреждението важи както за сферата на личните отношения, така и за служебните контакти. И на двете места невинни наглед ситуации могат да предизвикат сериозни проблеми. Основната причина е намеса от страна на недоброжелатели. Ето защо не пренебрегвайте жестовете и думите, вглеждайте се в детайлите и настоявайте околните ясно да изразяват вижданията си. Тъй като през октомври сте в слаба кондиция, не е разумно да се конфонтирате, да си създавате врагове. Планирайте много внимателно провеждането на разговори по назрелите проблеми.

 

ВОДОЛЕЙ - През предстоящия период повече от представителите на знака ще бъдат оставени да се придвижват свободно. Убедена съм, че те веднага ще се възползват от тази възможност, тъй като тя им предоставя простор и подкрепя желанието им за повече разнообразие в делника. Надявам се да ви зарадвам с тези начални изречения, както съм и сигурна съм, че ще има и Водолеи, които ще се питат дали това не е сигнал за предстоящи проблеми. И двете групи са прави. Затова всеки един от представителите на знака трябва да действа с оглед на личната си ситуация. Ще спечелят деловите и съсредоточените в преките си задачи, както и онези, които са се захванали с проекти, съответни на възможностите им. Допускам също, че фаворитите на звездите ще са родените през месец януари представители на знака. Те се радват на подкрепа от страна на Меркурий и Юпитер за делата си в сферата на материалното. Наред с тези предсказания, присъстват няколко предупреждания. Едно от тях говори, че настоящите дни е редно да бъдат използвани за съставяне на мнение във връзка с важен личен въпрос с интимен характер. Дали не е време родените Водолеида променят отношението си към партньора, за да предотвратят развихрянето на назряващ проблем? Така или иначе, предлагам им около средата на октомври съзнателно да избягват всякакъв род разправии и по възможност да не се задържат там, където напрежението витае в атмосферата.

 

РИБИ  – През този октомври планетата Венера преминава през Дева. Тя заема противоположна позиция на вашия рожден знак Риби. Предвид обстоятеството, че тя, Венера, е в опозиция с вашето рождено Слънце, смятам, че е редно да сте меки и дипломатични при общуване и по време на преговори. Неблагоприятната позиция на планетата ще рефлектира върху настроението ви. Надявам се да сте разумни и да овладявате пристъпи на песимизъм. Нараства опасността от съставяне на погрешно мнение за хора или ситуации. Възможно е да бъдете подведени при вземането на решения. Ако вече сте се захванали с изпълнението на конкретни, професионални задачи, за които носите пряка отговорност, най-добре ще е да се съсредоточите върху тях и да не разчитате успоредно с тяхното изпълнение да разчиствате недоразуменията в личната сфера. Раздвояването на вниманието ще се превърне в източник на усложнения или на нови конфликти. Напрежението под семейния покрив също може да вземе “жертва”. Звездните обстоятелства ви дават шанс за излизане от кризата към края на октомври.  Да се надяваме, че няма да е прекалено късно да се възползвате от тях, за да си възвърнете доверието в собствените сили и в чувствата на отсрещната страна.

 

Автор: Даниела Евстатиева