Мишел Обама често облича рокли по модел на Джейсън Ву

Азиатските дизайнери уверено превземат модния подиум в Щатите. Ричард Чай и Джейсън Ву неслучайно са наричани новите Майкъл Корс и Марк Джейкъбс.


От първите редове на ревютата им редовно зорко ги следи главната редакторка на „Vogue” Анна Уинтур. Въпреки че все още няма 30 години, дрехите на Ву често са снимани за известното списание.


Дори първата дама на Щатите се доверява на техни рокли. Мишел Обама неведнъж си е навличала негодуванието на критиците, че избира азиатски, а не американски дизайнери.


По време на бала по случай встъпването на Барак Обама в президентска длъжност, Мишел бе облечена в тоалет от бял шифон, дело на Джейсън Ву. Сега въпросната рокля е в музей във Вашингтон, наред с облекла на Джаки Кенеди и Елинор Рузвелт.


Ричард Чай от своя страна не изостава в надпреварата. Колекцията му „Пролет 2013” е една от четирите избрани да се въртят на екраните в New York's Times Square. За подобен престиж може да мечтае всеки моделиер.


Любопитен факт е, че новите фешън диктатори са завършили едно и също училище. Преди Ву и Чай в „New School of Design” са учили Дона Карън и Том Форд.