За насилието сигнализирала майката, която живее в чужбина

Институциите отнеха трите деца на мъж от ловешко село заради лошото му отношение към тях. Бащата държал заключени тримата тийнейджърите в продължение на години преди властите да се намесят и да ги предадат на социален дом. Не им позволявал дори да ходят на училище.

След дългогодишни опити децата на Елена и Димитър Дюлгерови от село Дренов бяха отнети чрез съда и настанени в Центрове от семеен тип със заповед на дирекция „Социално подпомагане”, съобщи за БТА директорът на Красимира Катева.

Социалните се активизирали във вторник по сигнал, подаден от майката Елена, че Димитър проявява насилие към децата. Самата тя работи от 13 години в чужбина, а в момента живее във Великобритания. Месец по-рано обаче била на страната на бащата.

Ловешката полиция реагирала бързо и началникът на местното районно управление издал заповед за полицейска закрила на децата. Тя в последвана от заповедта от дирекция "Социално подпомагане" за извеждането им и молба към Районния съд в Ловеч за образуване на дело. Мярката е окончателна и не може да се обжалва.