В рамките на разследването ще бъдат разпитани повече от 50 свидетели

Разследването стесни версиите за четворното убийство на семейство Тепавичарови, което потресе Пловдив. Две остават възможните хипотези за жестокото престъпление – убийство от ревност или психични проблеми, които военнослужещият Георги Тепавичаров е прикривал, научи Нова ТВ от източници, близки до разследването.

От днес започва разпит на над 50 свидетели – първо във Военната прокуратура ще бъдат повикани колегите на сержанта от авиобаза „Граф Игнатиево”. Медицинската експертиза по случая е готова, разкри шефът на военното обвинение в Пловдив Емил Ангелов, който наблюдава разследването по делото. Съдебните медици са категорични в заключението си – Тепавичаров е бил физически здрав. Дали е имал психични проблеми, ще кажат специалистите, които трябва да изготвят психологичният портрет на сержанта.

По думите на полк. Емил Ангелов послесмъртната психиатрична експертиза се базира на показанията на свидетели – колеги, близки, съседи, хора, с които е общувал. Съседите в блока на семейство Тепавичарови отхвърлят тезата, че мотивът за четворното убийство е ревност. Без достатъчно аргументи обаче е първоначалната версия, че в основата на убийството е финансов проблем – оказва се, че теглените от семейството кредити от 250 хил. евро са били погасявани редовно.

Още за разследването на трагедията можете да научите от видеото.

Репортер: Благой Бекриев