Първият международен турнир по карате Никон Open 2013 ще се проведе в събота

Първият международен турнир по карате Никон Open 2013 ще се проведе в събота, 16 март, в спортна зала Сиконко в София. В надпреварата са подали заявка за участие държави от цял свят.

 

В спортна зала сили ще премерят каратеки от Русия, Украйна, Турция, Сърбия, Македония, Алжир, Нигерия, Люксембург, Косово и др.

 

Състезанието е за всички възрастови групи като за деца, юноши и младежи турнирът ще бъде подготовка за предстоящото Балканско първенство. Очаква се участие да вземат и множество клубове, освен националните гарнитури.

 

Броят на участниците ще надхвърли 500 като това е абсолютен рекорд за състезание, провеждано в България. Целта на турнира е да популяризира карате спорта в страната, както и да се вдигне моментната форма на нашите състезатели.

 

Спортът карате е сред основните кандидати за влизане в Олимпийската програма и се радва на изключителен интерес от страна на медии, спонсори и зрители.

 

За 10 години присъствие в българското карате, спортен клуб “Никон” е водещ клуб в класацията на БНФК по успехи и завоювани медали. Състезателите ни са имали шанса да се докоснат до всички възможни български медали и купи във всички възможни дисциплини по правилника на световното Карате (WKF).

 

Спортен клуб “Никон” има силни позиции и множество представители в националния отбор на България, което дава невероятни възможности на състезателите решили да се занимават с карате на по-високо ниво.