Полицаите се намесиха бързо, след което го задържаха

Чавдар Янев, мъжът, който месеци наред протестираше заради проблем с „Топлофикация”, опита да се самозапали пред сградата на Висшия съдебен съвет. 

 

За щастие, инцидентът беше предотвратен преди Янев да запали бензина, с който се заля. Драмата се разигра минути, след като главният прокурор Сотир Цацаров влезе в сградата на съвета. 

 

Точно в 9:30, часа, в който започва редовното заседание на Висшия съдебен съвет, пред вратите на сградата се изправи Чавдар Янев. След минута той вече изливаше туба с бензин върху тялото и главата си, а запалването му беше предотвратено благодарение на фоторепортер на агенция БГНЕС, който видя какво се случва и извика стоящите наблизо полицаи.

 

Свидетели на инцидента станаха около 100-тина души, които в същото време  протестираха срещу мафията в съдебната система. След като разбра какво се случва пред вратите на Висшия съдебен съвет, главният прокурор също се намеси.

 

След разговора си с Чавдар Янев, главният прокурор каза, че по-късно ще повика на среща съпругата на Янев, за да решат какво могат да направят за техния проблем. 

 

Преди няколко дни Чавдар Янев беше обявен за общодържавно издирване, след като изчезна мистериозно на 5 юли, оставяйки предсмъртно писмо на съпругата си. Досега не се знаеше къде се намира Янев. 

 

Преди това месеци наред той протестираше в палатка пред Висшия съдебен съвет, обяви гладна стачка, както и заяви, че ще самозапали. Причината – казва, че не е получил справедливост, след като в продължение на 15 години се е борил в съдебната зала срещу "Топлофикация". А след като е спечелил делото, от дружеството не само не изпълнявали съдебното решение, но и завели контраиск.