Такова е заключението на Военната прокуратура в Пловдив

Половин година след четворното убийство на семейство Тепавичарови от Пловдив Военната прокуратура приключи разследването. Причината за жестоката семейна трагедия е депресия, породена от невъзможността фамилията да погаси забавени вноски по банкови кредити.


Георги Тепавичаров е извършителят на престъплението, а не външен човек, каквито са съмненията на близките на семейството, категорична е Военната прокуратура. Сержантът е планирал тройното убийство и последвалото самоубийство.


Разпитът на 50 свидетели и 15 експертизи оформят заключението, че в основата на убийството са 4 забавени вноски по кредити. Това означавало, че Георги трябвало да внесе накуп 12 хиляди лева, но не успял да намери парите и изпаднал в тежка депресия.


По думите на Максим Караджов - зам.-началник на Военна прокуратура-Пловдив, става въпрос за така нареченото “разширено меланхолно самоубийство“.


Въпреки че родителите на Георги и Николина не са съгласни със заключението на прокуратурата, те са отказали да го обжалват.


Предстои ведомственото жилище на Тепавичарови са бъде върнато на Министерството на отбраната. Междувременно, половин година по-късно съседите на семейството не искат да си спомнят за трагедията.


Дълговете, които Тепавичарови са оставили на близките си, възлизат на 235 000 лева.


Повече подробности ще намерите във видеото.


Репортер: Благой Бекриев