Едуин Колинс пее в обикновени и непретенциозни крайпътни заведения

Сега ще ви припомним за историята на шотландския музикант Едуин Колинс. В средата на 90-те той сътвори един от най-големите хитове в историята на популярната музика.

 

В разцвета на силите му и придобил световна слава – съдбата му нанася много тежък удар – покосява го инсулт. Какво се случва с него днес?

 

Съвсем като във филм, шеметно и на един дъх, животът понася Едуин Колинс на крилете си. Буквално целият свят е в краката му, а море от почитатели постоянно го преследват.

 

До момента в който животът му се преобръща на 180 градуса. Обездвижен и със сериозни мозъчни увреждания, той се заклева пред себе си, че ще се изправи. Бавно и със завидно постоянство това се случва. Дясната му ръка остава тиха, мълчалива и вече не може да гали струните.

 

И въпреки, че продуцентите го забравят, а музикалните телевизии вече не се сещат за него - той обаче не се притеснява да пее, но не в концертна зала или на стадион, а в обикновени и непретенциозни крайпътни заведения.

 

За феновете обаче това е радост.

 

Днес, когато срещат Едуин, те дори и не обръщат внимание на тленното, земно физическо несъвършенство. Защото вярват, че нито една физическа травма няма как да съкруши един талант, а музиката, песента и атмосферата на споделените гласове и състояния са най-сладкото случване на планетата.