Автобусът е минавал през линиите при вдигната бариера, твърдят очевидци

Неприятен инцидент се случи тази сутрин в Западна Хърватия, след като влак се вряза в автобус край хърватския град Дърниш, съобщава БГНЕС.

 

Ранени са 13 души, съобщи Асошиейтед прес, като се позовава на хърватската държавна телевизия.

 

Телевизията съобщи, че рампа, предназначена да попречи автомобилният трафик да пресече железопътната линия, е била повредена.  

 

По-рано БГНЕС съобщи, че по непотвърдена информация, броят на ранените е 9, като седем от тях са се возили в автобуса, а други двама от пострадалите са били във влака. Онлайн изданието "24sata.hr" пък посочи, че една жена е починала в линейката на път към болницата,  информацията обаче не е официална.

 

 

Самият автобус, който е от междуградския транспорт на град Шибеник на Адриатическо море, е бил ударен от влака, който се е движил от посока Книн. Автобусът е минавал през линиите при вдигната бариера, твърдят очевидци.

 

Очакват се повече подробности около поредния инцидент.


В края на юли Испания записа в историята си една от най-тежките железопътни катастрофи. 78 пътници загинаха, а стотици бяха ранени при дерайлирането на пътнически влак в района на Сантяго де Компостела, северозападна Испания. Според една от версиите инцидентът е предизвикан от високата скорост на влака при влизане в остър завой – вместо препоръчваните 80 км/час машинистът е вдигнал скорост до 190 км/час. От разговора с ЖП-служителите и от шумовия фон може да се направи предположение, че в същия момент машинистът е разглеждал карта или документ.