Групата се е занимавала с разпространение на наркотици и убийства в Перник, Радомир и София

Обвинения срещу 11 участници в организирана престъпна група, създадена с цел убийства и разпространение на наркотици, повдигна Специализираната прокуратура,  съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.


Задържани са осем от членовене на групата, като сред тях са и ръководителите им - Васил Василев и Милчо Петров. Други трима са в неизвестност и се издирват от органите на реда.
По време на задържането във Василев, който е баща на известния в подземния свят Райко Кръвта, са открити два бойни пистолета, боеприпаси и бронежилетка.


Според събраните доказателства, от 2004 г. до 16 август 2013 г. групата се занимавала предимно с разпространение на наркотици и убийства на територията на градовете Перник, Радомир и София. На задържаните е наложено прокурорско задържане до 72 часа.  

 

В момента продължава заседанието на спецсъда за мерките за неотклонение на осемте задържани от групата за мокри поръчки. Припомняме, че мъжете бяха задържани преди два дни, след като антимафиотите откриха останки от тела, за които се предполага, че са техни жертви.


Наложената им първоначална мярка беше 72 часа, но прокуратурата внесе искане за постоянен арест.


По непотвърдена информация се издирват тленните останки на седем техни жертви. До момента са открити три трупа. Днк-експертизи ще установят самоличността на жертвите. 

 

Повече по темата гледайте във видеото.